Vi på Saltkråkan på Finns sommarteater 2020

03.10.2019 kl. 12:55
Sommaren 2020 blir det Astrid Lindgrens underbara Vi på Saltkråkan i Kålle Gunnarssons dramatisering från 2014 som spelas på Finns sommarteater.

Vi på Saltkråkan baserar sig på den klassiska TV-serien och utspelar sig på ön Saltkråkan, där Tjorven bor med sin stora hund Båtsman, mamma, pappa och sina två äldre systrar Teddy och Freddy. Tjorven vet och kan nästan allt, särskilt om hur saker och ting går till på just Saltkråkan. En dag i juni anländer familjen Melkerson till ön med pappa Melker i spetsen och hans fyra barn; Malin, Johan, Niklas och Pelle. De är stadsbor som ska spendera hela sommaren på Saltkråkan och sedan den dagen de kom till Saltkråkan blev ingenting längre sig likt för vare sig Melkersons eller öborna.

Sommaren bjuder på många spännande äventyr och farbror Melker får inte riktigt den lugn och ro som han tänkt sig. Malin blir precis som hemma i stan ständigt uppvaktad av efterhängsna beundrare, vilket hennes yngre bröder helst sätter stopp för. Tur att Tjorven finns med sina kloka råd och intressanta frågor.

Det är Ylva Edlund som regisserar Saltkråkan på Finns sommarteater. De flesta känner säkert igen henne som skådespelare på Unga Teatern, där hon jobbade i mer än 20 år.

- Jag har spelat teater hela mitt liv, allt från klassiker till revy och musikal. Sommarteater och Skärgårdsteater och regionteater. Fysisk och ordlös teater, berättar Ylva.

- Några av höjdpunkterna har varit att regissera ungdomar i pjäser med sång och dans. Detta hade jag tillfälle att göra inom TaDaM på Sandels musikskola. Därför är det extra roligt att nu få en chans att jobba med barn och unga ute på Finns vackra sommarteater.

Ylva ser fram emot vårens lugna repetitioner inomhus och försommarens hektiska och äventyrliga utomhusrepetitioner. Blir det vatten på scen nu när vi ska ut i skärgården?

- Ja, och i så fall i form av regn eller bassäng? Jag kan knappt vänta, skrattar Ylva.

 

Känner du en hund, som kunde vara vår Båtsman?

Kontakta då producent Jonna Sundberg jonna.sundberg@ebuf.org, tel. 040 510 3345.

Finns sommarteater ordnar AUDITION lördagen den 11 januari 2020 i Hagalund. Det behövs både vuxna, barn och ungdomar i rollerna. De som är intresserade av att delta kan anmäla sig via www.finnssommarteater.fi senast 6.1.2020 (anmälningsblanketter öppnas i november).

Vi på Saltkråkan har premiär på Finns sommarteater den 4 juni 2020.

Kansliet julstängt 19.12-6.1

God jul och gott nytt år!Läs mera »

Audition lördag 11.1.2020 - anmäl dig här!

Vill du stå på Finns sommarteaters scen i Vi på Saltkråkan sommaren 2020? Anmäl dig då till vår audition som ordnas lördag 11.1.2020 i Hagalund.Läs mera »

Finns sommarteater är Årets Förening

Finns sommarteater tog hem NSU-priset för Årets Förening på Nyländsk aftongala den 19 oktober. Läs mera »

Årets pjäs

Biljetter

Kontakt